vineri, 11 noiembrie 2016

Taxa auto NU va fi eliminată! Decizia a fost luată astăzi de Klaus Iohannis!

Timbrul de mediu nu va fi eliminat de la începutul anului viitor așa cum așteptau milioane de șoferi români după ce președintele Klaus Iohannis a decis, astăzi, să nu promulge legea celor 102 taxe eliminate.

La data de 25 octombrie, Parlamentul României a adoptat legea celor 102 taxe ce urmau a fi eliminate, printre care se numără și timbrul de mediu cunoscut și ca taxa auto sau taxa de înmatriculare.
RECOMANDARE - ADIO TAXA AUTO! Decizia a fost luată astăzi de Parlament!
Din nefericire pentru cei care așteptau cu nerăbdare data de 1 ianuarie 2017 pentru a-și putea înmatricula mașinile fără plata unei taxe suplimentare, astăzi, președintele Klaus Iohannis a decis să nu promulge legea din cauza taxei radio-tv.
"Dacă nu ar fi fost printre aceste taxe cele două taxe care se plătesc pentru Televiziunea Publică și Radioul Public, probabil că aș fi promulgat legea pur și simplu, chiar dacă ar fi trebuit dezbătute anumite taxe", a adăugat Iohannis la o dezbatere cu privire la eliminarea taxei radio-tv, arătând că ar fi făcut acest lucru deoarece Executivul a dat un punct de vedere pozitiv, deși cu multe amendamente.
Șeful statului a amintit că eliminarea unor taxe a fost una dintre temele sale de campanie electorală.
"Această inițiativă care a propus eliminarea unor taxe ar fi avut poate un impact foarte pozitiv dacă s-ar fi respectat câteva condiții minimale, lucru care în esență nu ar fi rău, și pot să spun foarte deschis că despre eliminarea unor taxe am scris și eu în programul meu electoral anul trecut, spun și eu ca și mulți români că avem prea multe taxe, trebuie să reducem dintre ele, să fie mai ușor de aplicat, să eliminăm o anumită birocrație. Dar, din păcate, Parlamentul, dintr-un motiv pe care nu-l cunosc, bănuiesc că din cauza unui puseu, a intrat într-un procedeu de urgență. În două săptămâni, legea a trecut prin ambele Camere și a primit și vot final", a afirmat Iohannis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum se calculeaza consumul la 100 de km

Pentru acest calcul, se foloseste o simpla formula matematica. 100 x a / b unde: a = cantitatea de combstibil din rezervor b = numarul de ...