marți, 23 mai 2017

Uluitor! Firmele de transport din Argeș au ajuns să angajeze șoferi din Pakistan și India!

Pe piața de muncă este o mare criză de șoferi profesioniști, atât pentru microbuze, cât și pentru tiruri. Ca atare, firmele de transport din Argeș au ajuns să angajeze șoferi de tir din India și Pakistan. 
Argeșul este unul din cele mai puternice județe din punct de vedere economic, motiv pentru care avem o mulțime de firme de transport de persoane și de marfă. Și, deși avem câteva companii de top la nivel național, nu se găsesc șoferi. Aproape că nu este firmă importantă care să nu aibă în parcul auto 10 până la 30 de tiruri care nu sunt folosite. Nu din lipsă de comenzi, ci din lipsă de șoferi serioși și buni. Motiv pentru care sunt momente când patronii se gândesc și de trei ori dacă să ia unele comenzi pentru că nu știu dacă le pot onora. S-ar părea că nici măcar salariile foarte mari nu sunt îndeajuns de atractive pentru șoferii argeșeni, ca atare companiile au apelat la soluții extreme și angajează specialiști din India și Pakistan.  
 Această criză de șoferi se datorează și faptului că munca, deși este una foarte bine plătită, nu este deloc ușoară. O cursă poate dura și o săptămână până la o lună, timp în care nu mai dă pe acasă. Din rațiuni economice, poate lua curse în comunitate fără să se mai întoarcă în țară. Oricum, înțeleg că sunt plătiți foarte bine, unii la kilometru, din păcate rămăne această această criză pe piață. În aceste condiții se pare că există un trend să fie aduși șoferi din India și Pakistan.Așa am informații că sunt astfel de situații și în Argeș, pentru că angajatorii ajung să apeleze la soluții de criză pentru a rezista pe piață - Nicolae Bădescu, director AJOFM Argeș.
Read 288
93 times

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum se calculeaza consumul la 100 de km

Pentru acest calcul, se foloseste o simpla formula matematica. 100 x a / b unde: a = cantitatea de combstibil din rezervor b = numarul de ...