luni, 17 octombrie 2016

AZI! AU FOST STABILITE PREȚURILE RCA PENTRU ȘASE LUNI!

Preţul maxim al poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) pentru un camion cu masa peste 16 tone va fi de 7.534 lei, sub nivelul de referinţă anunţat săptămâna trecută de transportatori. Totodată, tariful maxim anual al unei poliţe obişnuite, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinut de o persoană cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, va fi de 610 lei, a decis Autoritatea de Supraveghere Financiară 
(ASF).
Tarifele au fost stabilite într-o şedinţă specială a conducerii ASF, care a avut loc luni.
Guvernul a dat dreptul ASF, prin Ordonanţă de Urgenţă, să fixeze preţuri maxime pentru poliţele RCA pentru o perioadă de şase luni.
ASF a stabilit, în primul rând, formula de calcul a preţurilor maxime. Astfel, tariful include "frecvenţa daunelor, dauna medie, daunele întâmplate, dar neraportate (IBNR), inflaţia daunelor şi încărcarea de siguranţă, care determină prima de risc, la care se adaugă cheltuielile de achiziţie şi administrare, fixe şi variabile, precum şi încărcarea de Bonus/Malus (15%) şi cota de profit (1%)".
Pe baza acestei formul s-au stabilit tarifele care vor fi în vigoare timp de şase luni.
"De exemplu, pentru un autovehicul de transport marfă cu masa peste 16 tone deţinut de o persoană juridică, rezultă o primă maximă de 7.534 de lei, iar în cazul autovehiculelor de transport de persoane cu o capacitate de peste 40 de locuri, aplicarea metodologiei de tarifare a condus la o primă maximă de 6.600 lei. Totodată, pe segmentul autovehiculelor cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinute de persoane fizice din categoria de vârstă 31-40 de ani, tariful de primă maxim rezultat este de 610 lei", arată un comunicat al ASF.
Anunţul vine după ce, săptămâna trecută, reprezentanţi ai patronatelor transportatorilor rutieri au anunţat, după o întâlnire cu conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, că au convenit asupra unui preţ maxim pentru o poliţă RCA, în cazul unui camion cu masa de peste 16 tone, de 7.690 lei pe an.
Preţurile vor intra în vigoare abia după ce Guvernul va aproba noile tarife prin Hotărâre de Guvern.
sursa: digi24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum se calculeaza consumul la 100 de km

Pentru acest calcul, se foloseste o simpla formula matematica. 100 x a / b unde: a = cantitatea de combstibil din rezervor b = numarul de ...