miercuri, 29 martie 2017

Franta solicita obligatoriu formularul A1 de la 1 aprilie. Germania va interzice efectuarea perioadei de repaus săptămânal normal la bordul vehiculului

Statele din Vestul Europei continua sa adopte masuri neoprotectioniste in industria transporturilor rutiere.

http://pintient.com/DiP

Saptamana trecuta, autoritatile și asociațiile transportatorilor rutieri din Franța au confirmat IRU că începând cu 1 aprilie 2017 este obligatoriu ca toți șoferii (și personalul mobil) care intră în domeniul de aplicare a Legii Macron să dețină Formularul A1 atunci când sunt detașați pe teritoriul Franței, au precizat in exclusivitate reprezentantii UNTRR pentru T-Times.ro.
Acest document dovedește că sunt plătite contribuțiile la asigurările sociale din statul membru de reședință și este eliberat de către autoritatea de securitate socială din acel stat membru. In România este Casa Națională de Pensii Publice.
Formularul A1 trebuie să se afle la bordul autovehiculului sau prezentat, ulterior, autorităților de control prin intermediul reprezentantului companiei în Franța sau de clientul care a comandat transportul, în cazul în care se solicită acest lucru.
UNTRR a făcut demersuri către Ministerul Muncii din Franța și Ambasada României din Franța pentru a obține mai multe informații despre obligativitatea certificatului A1 în Franța.
Totodata, IRU a informat UNTRR că Germania introduce interdicția efectuării perioadei de repaus săptămânal normal la bordul vehiculului.
Parlamentul German a decis pe 08.03.2017 să interzică efectuarea perioadei de repaus săptămânal normal la bordul vehiculului și să impună o amendă în cazul nerespectării acestei prevederi.
Cu toate acestea, decizia nu este încă finală  fiind nevoie să fie confirmată prin procesul legislativ.
UNTRR monitorizează situația alături de IRU și urmează să informeze transportatorii români imediat ce sunt disponibile mai multe informații.
Ultimele informatii despre masurile neoprotectioniste adoptate de Germania, Franta sau Austria le puteti citi in noul numar al revistei INFO UNTRR care apare la inceputul lunii aprilie.
Urmărește  FacebookInstagramTwitterYouTube

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum se calculeaza consumul la 100 de km

Pentru acest calcul, se foloseste o simpla formula matematica. 100 x a / b unde: a = cantitatea de combstibil din rezervor b = numarul de ...