luni, 7 noiembrie 2016

Autostrada electrică: în Suedia, camioanele Scania au sistem de alimentare prin pantograf, ca tramvaiele

Scania a început într-un oraş din Suedia testarea unor camioane alimentate prin pantograf, la fel ca tramvaiele, sistem care reduce consumul de carburant cu până la 90%.
Scania a implementat în oraşul suedez Gavle un sistem inedit prin care speră să reducă consumul de carburant al camioanelor cu până la 90%.
Producătorul suedez a montat pe un model de camion un pantograf, dispozitiv care face contactul între instalaţia electrică a vehiculului şi o reţea fixă de alimentare energie. Practic, vorbim despre un sistem asemănător cu cel al tramvaielor din transportul în comun.
Sistemul a fost implementat pe o porţiune de 2 kilometri a autostrăzii E16, distanţă pe care a fost montat un sistem de alimentare prin cabluri. Tehnologia folosită de Scania a fost dezvoltată de compania germană Siemens.
"Obiectivul nostru este să înlocuim combustibilii fosili pentru transport pentru vehicule grele cu electricitate. Suntem primii din lume care folosim această tehnică şi credem şi sperăm să putem exploata asta în cel mai bun mod posibil. Depinde de noi să reuşim", a declarat directorul de proiect Magnus Ernstrom.
Prin intermediul acestui sistem, camioanele consumă doar 10-20% din cantitatea de carburant pe care o utilizau în mod obişnuit, iar planul dezvoltatorilor este ambiţios şi prevede realizarea unor benzi dedicate electrificate pe care să circule doar camioanele.

PROPUNERE COLABORARE TRACTIONISTI

PROPUNERE COLABORARE TRACTIONISTI  Firma din Spania de transport, cu sediul in Barcelona cauta colaboratori  Datorita cresterii enorme din u...