sâmbătă, 15 octombrie 2016

După 3 luni de carnet intră în istoria amenzilor radar din România

Un tânăr de 18 ani, care abia a obţinut permisul de conducere, a fost prins de aparatele radar circulând...
Un tânăr de 18 ani, care abia a obţinut permisul de conducere, a fost prins de aparatele radar circulând cu viteza de 255 km/h, informează Adevărul.
Acesta se afla la volanul unei maşini sport Nissan GTR, iar viteza de 255 km/oră depistată de poliţişti este un record naţional. Tânărul l-a ”detronat” pe un alt şofer care fusese prins, tot anul acesta, cu 246 km/h. 
Proaspătul recordman a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 1.125 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 zile.
La începutul anului, Poliţia Română a achiziţionat radare care folosesc tehnologia laser. Echipamentele sunt portabile, cântăresc doar 1,5 kilograme şi au o autonomie de 15 ore. Cu ele poliţiştii îi pot prinde pe vitezomani fără să mai fie dependenţi de maşinile Poliţiei Rutiere.

Dispozitivele au şi o cameră cu rezoluţie High-Definition care poate realiza fişiere foto şi video de înaltă calitate, astfel că materialul probator în cazul unei contestaţii include atât numărul de înmatriculare, marca maşinii, cât şi trăsăturile faciale ale şoferului contravenient.
Aceste radare pot detecta viteza maşinilor de la o distanţă de 1,2 kilometri. Marja de eroare pentru măsurarea vitezei, potrivit datelor oferite de producător, este de ±2km/h iar viteza maximă pe care o poate detecta este de 320 km/h.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cum se calculeaza consumul la 100 de km

Pentru acest calcul, se foloseste o simpla formula matematica. 100 x a / b unde: a = cantitatea de combstibil din rezervor b = numarul de ...